„Aleg sa fiu independent”-un proiect implementat de Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA

„Aleg sa fiu independent”-un proiect implementat de Asociația pentru Educație și Sănătate MENS SANA

Proiectul realizat cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, in orasele Fieni, Moreni, Targoviste si Pucioasa s-a adresat deopotrivă adolescenților si adulților, respectiv părinți și cadre didactice. Metoda de lucru si abordarea specialiștilor Asociației au fost apreciate iar feedbackurile au fost pozitive.

Au participat peste 400 de elevi si peste 250 de adulți, dublandu-se astfel numărul persoanelor din grupul țintă prevăzut inițial în proiect.

Subiectele dezbătute au fost de maxim interes: dependențele de alcool, tutun, jocuri de noroc, droguri, zahar etc, precum și gestionarea situațiilor de pericol cu care se pot confrunta copiii si adolescenții în ziua de astăzi.

Activitățile proiectului, reacțiile pozitive si solicitările de a continua aceste actiuni pe care le-am primit atat de la parinti/cadre didactice cat si de la copii, demonstreaza inca o data necesitatea educatiei non-formale. Asociația pt Educație și Sănătate MENS SANA va continua proiectele de educație in anii urmatori, dupa o metoda de lucru proprie, inedită.

 

Despre Asociatia pentru Educatie si Sanatate MENS SANA:

Asociatia promoveaza valori morale, culturale si spirituale, in scopul informarii tinerelor generatii dar si a a celor ce au in sarcina lor educatia acestora.

Proiectelor de educatie nonformala pe care le propunem, vizeaza cresterea calitatii vietii, sporirea interesului pentru studiu si evolutie, pentru ca la baza unei societati evoluate sta o educatie solida.

Asociatia pentru Educatie si Sanatate MENS SANA organizeaza si sustine ateliere de lucru, seminarii si workshopuri pentru elevi, studenti, cadre didactice din invatamantul universitar si preuniversitar si personal nedidactic din cadrul unitatilor scolare.

Asociatia pentru Educatie si Sanatate MENS SANA inseamna o echipa de psihologi, medici si specialisti in diverse alte domenii, ce isi dedica activitatea obtinerii unui plus de calitate pentru viata tinerelor generatii dar si a celor ce trebuie sa ii ghideze pe lungul drum al cunoasterii.

„Intr-o lume plina de tentatii, de valori ambigue si de intrebari fara raspuns, daca ne gandim la ceea ce trebuie sa facem pentru a schimba viitorul, sarcina cea mai grea le revine dascalilor. Daca o masinarie produce piese strambe, nu e suficient sa indreptam piesele ci sa reparam masinaria. Dezvoltarea personala inseamna intelegerea si invatarea unor “mici” detalii ce constituie temelia pentru orice cariera, construiesc increderea in noi insine si cuprind aspecte importante despre cum sa dobandim comportamente dezirabile in diverse contexte de viata”, Psiholog Lorena Diaconescu (Presedinte al Asociatiei pentru Educatie si Sanatate MENS SANA).

Comentarii

error: Content is protected !!