CEZ Vanzare #SchimbaPeVerde viitorul elevilor de la Scoala Gimnaziala Musatesti

CEZ Vanzare #SchimbaPeVerde viitorul elevilor de la Scoala Gimnaziala Musatesti

Anul scolar 2019 – 2020 aduce o inovatie verde la Scoala Gimnaziala din Musatesti, Arges. CEZ Vanzare inaugureaza instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice – o investitie realizata la initiativa si cu finantarea companiei, cu facilitarea Fundatiei Progress, in parteneriat cu Primaria Musatesti, Biblioteca Publica Musatesti si Edusa Green Energy.

Prin montarea panourilor fotovoltaice, facem un pas important in schimbarea viitorului comunitatii. Este o investitie pe termen lung, un proiect care promoveaza beneficiile energiei solare si creste gradul de protectie asupra mediului. Cu alte cuvinte, este o cale de actiune sustenabila si directa, un exemplu pe care CEZ Vanzare si Fundatia Progress il ofera elevilor, cadrelor didactice, autoritatilor si comunitatii, a declarat Cornelia Szabo – CEO CEZ Vanzare.

Pregatirile au inceput din vacanta de vara, prin lansarea unui concurs in randul bibliotecilor publice din programul CODE Kids implementat de Fundatia Progress. Provocarea concursului a constat in indeplinirea unui set de cerinte tehnice si transmiterea unui filmulet care promoveaza energia regenerabila. Din cele 17 biblioteci rurale din judetele Arges, Valcea si Gorj, 12 biblioteci (Aninoasa, Merisani, Musatesti, Vladesti – Arges, Barbatesti, Tetoiu, Ticleni, Turburea, Vladimir – Gorj, Pietrari, Tomsani – Valcea, Bradu) si 145 de copii si-au depus candidatura. In etapa finala, 64 de copii din 4 scoli (Musatesti, Barbatesti, Vladimir si Bradu) s-au implicat in realizarea filmuletelor.

Proiectul reprezinta o alternativa ecologica pentru producerea energiei electrice, la o capacitate de 15 kWh, cu mai multe avantaje: reducerea costurilor la factura de energie electrica, fiabilitatea panourilor solare, protejarea mediului inconjurator prin reducerea gradului de poluare la zero si promovarea energiei inepuizabile. Totodata, este un mod prin care partenerii implicati doresc sa incurajeze inovatia, tehnologia si spiritul eco-civic al copiilor.

Mai mult detalii puteti afla urmarind filmuletul proiectului, aici.

Din 2018, in sprijinul strategiei de digitalizare si adaptare la noile tehnologii, CEZ Vanzare colaboreaza cu Fundatia Progress in cadrul proiectului CODE Kids, sustinand dezvoltarea a 22 de cluburi de codare din Oltenia. In plus, implicarea companiei presupune si interactiunea directa cu elevii, astfel ca 9 mentori CEZ sustin workshop-uri de competente non-tehnice (public speaking, leadership, tehnici de vanzari) in bibliotecile publice din Arges, Valcea si Gorj. Pana acum, workshop-urile au fost sustinute in urmatoarele locatii: Vladimir, Ticleni, Barbatesti, Musatesti, Poenarii de Muscel, Vladesti, Pietrari, Tomsani, Bunesti.

CEZ Vanzare isi propune sa investeasca in dezvoltarea noilor generatii, punand accent pe inovatie, tehnologie si promovarea energiei din surse regenerabile. Astfel, le lanseaza acestora o dubla provocare: de a decoda #energiaviitorului si de a face parte din comunitatea #CEZGreenGeneration.

Despre CEZ Vanzare:

CEZ Vanzare este principalul furnizor de energie electrica din sud-vestul Romaniei, dar si furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienti casnici si industriali care depaseste 1,3 milioane de clienti.

Totodata, furnizorul CEZ Vanzare a lansat de curand o oferta nationala de energie 100% regenerabila, destinata atat clientilor casnici, cat si companiilor, indemnandu-i sa #schimbepeVerde. Energia provine integral din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, detinut de Grupul CEZ in Dobrogea, cu o putere totala instalata de 600 MW.

Mai multe detalii aici

 

Despre Fundatia Progress:

Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala ce piloteaza initiative locale in domeniul educatiei/ formarii, (e-) incluziunii si dezvoltarii comunitare pe care le scaleaza apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare si de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de invatare pe tot parcursul vietii si centre de inovatie sociala pentru a ajunge la orice grup social, in special la cele marginale.

error: Content is protected !!