Educația nonformală, o metodă modernă de provocare a inteligenței

Educația nonformală, o metodă modernă de provocare a inteligenței

Aproape 3000 de copii și tineri au beneficiat, de la începutul anului până în prezent, de activități de educație alternativă și dezvoltare vocațională, în cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acestora li se adaugă peste 1200 de profesori, specialiști din diverse domenii și personalități ale vieții culturale românești, care au participat la o serie de evenimente tematice.

Prin activități educaționale de excelență, programe de susținere și promovare a performanței, concursuri naționale, spectacole și evenimente interactive cu caracter cultural-educativ sau voluntariat, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține educația alternativă a copiilor și tinerilor din România.

Scopul acestor activități este acela de a spijini și promova tinerii valoroși și pe cei cu IQ ridicat, de a îmbunătăți cunoștințele și aptitudinile acestora, de a-i încuraja să își dorească să se autodepășească și să își valorifice la maxim talentul și potențialul individual.

Pe lângă cursurile desfășurate în cadrul Clubului de Excelență, la care participă săptămânal peste 400 de copii înscriși în anul educațional 2018-2019, un număr de peste 2500 de copii au beneficiat, de la începutul acestui an și până în prezent, de activități interactive de educație nonformală, organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Printre acestea se numără:

  1. Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel” – înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale (CAEM) organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – peste 1600 de elevi de la clasele Pregătitoare – a VIII-a;

  2. Concursul Național ”Olimpiadele Preșcolarilor” – peste 300 de copii între 3 și 6 ani;

  3. Master Class cu marele scriitor Dinu Săraru, organizat pentru a marca Ziua Internațională a Scriitorilor;

  4. Spectacol eveniment ”Eminescu, ziditorul limbi române”, dedicat împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet;

  5. Atelier de mărțișoare cu motive folosite în arta veche, organizat în parteneriat cu Centrul pentru Educație prin Joc și Artă PlaYouth România, menit să ajute copiii de la Clubul de Excelență să se apropie de valoarea tradițiilor și obiceiurilor românești.

  6. Spectacol dedicat mamei, cu ocazia zilei de 8 martie, la care au participat, pe lângă cei 200 de copii, membrii ai Clubului de Excelență, peste 70 de copii de la cluburi și scoli de muzică și dans partenere;

  7. Conferința ” National Geographic Learning Day”, organizată în parteneriat cu Centrul de Carte Fischer International, la care au participat peste 1000 de profesori de limba engleză din întreaga țară;

  8. Festivalul Educației, EdFest 2019, dedicat activităților complementare adresate dascălilor, organizat în parteneriat educațional cu Muzeul Pedagogic din Brașov și Centrul de Educație Expoziții Călătoare.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României dezvoltă programe și proiecte proprii, dar și în parteneriat cu diverse instituții.

De la începutul anului s-au alăturat proiectelor și campaniilor inițiate de FDVDR: Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Biblioteca Metropolitană București, Editura Litera, Centrul de Carte Fischer International, Oriflame România, Muzeul Pedagogic din Brașov, Centrul de Educație Expoziții Călătoare, dar și alte instituții de învățământ și centre de educație partenere, atât din București, cât și din țară.

De aproape 30 de ani Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României inspiră prin arte, educație, inovație, știință şi cultură, susţinând și promovând copiii și tinerii care au competențe și abilități cu un grad înalt de performanță.

Prin proiectele sale, Fundația Dan Voiculescu a contribuit la formarea şi dezvoltarea acestora, prin activități și proiecte din sfera educației nonformale, interactive, care completează cu succes educaţia oferită de şcoală, încurajându-i să performeze și să își urmeze vocația.