Elevii din Sectorul 4, cei mai buni din tara la Bacalaureat! Primarul Daniel Băluță inițiază un program de recompensare a performanței, denumit „Burse pentru campioni”

Elevii din Sectorul 4, cei mai buni din tara la Bacalaureat! Primarul Daniel Băluță inițiază un program de recompensare a performanței, denumit „Burse pentru campioni”

Investițiile în infrastructura școlară, derulate de Primăria Sectorului 4 în ultimii 3 ani, dar și politicile publice în materia creșterii gradului de competitivitate al elevilor, dau rezultate îmbucurătoare!

Potrivit informațiilor oficiale ale Ministerului Educației, elevii școlilor pe care autoritatea locală le administrează au reușit să se clasese pe locul I la nivel național în privința procentului de promovabilitate la examenul maturității, Bacalaureatul. 

Prin rezultatele obținute, copiii Sectorului 4 au devansat elevii din județe cu tradiție în domeniu, cum ar fi județul Cluj, Iași, Bacău sau Sibiu, lucru care oferă întregii noastre comunități motive întemeiate de mândrie. 

În aceste condiții, la inițiativa Primarului Daniel Băluță, Primăria Sectorului 4 va păstra tradiția și, începând cu anul școlar 2019-2020, va continua să recompenseze eforturile copiilor cu rezultate excepționale, prin institutuirea programului „Burse pentru campioni”. 

Rezultate! Despre asta este vorba întotdeauna. Invit toată comunitatea academică, specialiștii din Ministerul Educației, dar și pe ceilalți edili să începem dezbateri publice în care să fie analizat cu adevărat în ce mod trebuie promovată competitivitatea în educație. Noi, în sectorului 4, propunem insituirea programului „Burse pentru campioni”, program pe care, sunt ferm convins, îl vor susține toți colegii din Consiliului Local. Până atunci, sunt mândru de copiii din sector, cu ei și cu ceilalți locuitori ai sectorului vreau să arătăm că se poate să fim primii. De la parcări până la grădinițe, am arătat că se poate, în numai trei ani. Continuăm, până vom fi primii în toate domeniile. ”, declară Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Prioritatea administrației Sectorului 4 în domeniul educațional a fost și va rămâne asigurarea unui cadru optim pentru desfășurarea activităților școlare, prin execuția de lucrări de modernizare, lucrări pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu sau  înființarea Patrulei Școlare în cadrul Poliției Locale pentru asigurarea securității elevilor.

Rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat confirmă faptul că investițiile în infrastructura educațională trebuie să fie o prioritate pentru administrațiile locale din toată țara, acestea ducând inevitabil la creșterea calității educației!