Fundaţia Rădăcini Grup lansează o noua ediție a programului “Burse de studiu pentru elevii din mediul rural” pentru anul şcolar 2020 – 2021

Fundaţia Rădăcini Grup lansează o noua ediție a programului “Burse de studiu pentru elevii din mediul rural” pentru anul şcolar 2020 – 2021

Fundaţia Rădăcini Grup lansează o noua ediție a programului “Burse de studiu pentru elevii din mediul rural” pentru anul şcolar 2020 – 2021.

Programul are deja o tradiție și a ajuns astfel la a 5-a ediție, fiind deschis elevilor de clasa a VIII-a care frecventează cursurile unei scoli gimnaziale din mediul rural, din judetele Argeș, Constanta, Călărași, Buzău, Brăila, Galați,  Ialomița, Giurgiu, Prahova și Tulcea.

Programul se adresează elevilor de la sate cu potențial academic ridicat și cu posibilități financiare limitate, care doresc să urmeze cursurile la zi ale unui liceu de top din orașe, începând cu anul școlar 2020-2011.

 • Aplicantii pentru burse pot fi doar elevii din clasa a VIII-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu în vara anului 2020;
 • Valoarea unei burse este de 5000 lei/an scolar;
 • Un numar de 20 burse pentru anul scolar 2020- 2021;

 

Criteriile de eligibilitate a dosarelor de aplicare sunt:

 • Aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2019-2020, la o Şcoală Gimnazială din mediul rural, în județele eligibile în program: Argeș, Buzău, Brăila, Calarasi, Constanta,  Galați, Giurgiu Ialomița,  Prahova și Tulcea.
 • Aplicanții eligibili vor trebui ca la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a să obțină o medie de cel puțin 8.50,   iar media de admitere în liceu să fie tot peste 8.50 sau să obțină cea mai mare notă din județul lor, dintre elevii care au aplicat pentru bursă.
 • Comportament etic exemplar: nota 10 la purtare.
 • Puternice abilități academice: prezența la olimpiadele școlare, la diverse proiecte școlare, premii la concursuri, etc.
 • Interes în activitățile comunității: participare la acțiuni de voluntariat local.
 • Situația financiară limitată a familiei elevului aplicant.
 • Transmiterea dosarului de aplicare complet până la data de 15 mai 2020 la adresa: FUNDAȚIA ,,RĂDĂCINI GRUP”, București, Bd. Iuliu Maniu, nr. 246, bloc central, clădirea Master, et. 1, cam. 123, sector 6.

Mai multe detalii la adresa https://radacini.ro/fundatia-radacini/ sau la email  fundatiaradacinigrup@radacini.ro.

Fiecare aplicație va fi analizată de către Comitetul de Burse al Fundației, iar aplicanții vor fi informați de eligibilitatea sau neeligibilitatea aplicațiilor lor în scris sau telefonic până la data de 15.06.2020.

În cazul în care numărul de aplicanţi finalişti este foarte mare, Comitetul de Burse poate invita aplicanţii pentru un interviu la sediul Fundației ,,Rădăcini Grup”.

Bursele de studiu ale Fundației ,,Rădăcini Grup” pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei 4 ani de liceu. Decizia de extindere a bursei de studiu va fi revizuită an de an pentru fiecare elev în parte. La revizuire se ține cont de statutul financiar al familiei, de rezultatele academice excelente (medie anuală pentru fiecare an de studiu de minim 8,50, nu mai puțin de media anuală 7,00 la fiecare materie în parte), precum și de exemplarul comportament al elevului (nota 10 la purtare), implicare socială.

Programul de burse are ca obiectiv încurajarea elevilor de la sate cu un evident potențial academic, în scopul obținerii unei diplome de bacalaureat într-unul din liceele de top ale României și lansarea către mediul universitar. Valoarea unei burse de studiu este de 5.000 lei/an școlar. In prezent, 49 de elevi  beneficiaza de bursele de studiu ale fundatiei Radacini Grup.

În funcție de profilul liceului exista următoarea distributie:

 • Profilul matematica – informatica: 25;
 • Stiinte ale naturii: 10
 • Arte plastice: 3
 • Filologie: 3
 • Economic: 3
 • Stiințe sociale: 3
 • Profil militar: 2

Elevii beneficiari ai programului studiaza în licee din urmatoarele judete:

 • Prahova: 13
 • Buzau: 12
 • Arges: 8
 • Bucuresti: 4
 • Constanta: 4
 • Ialomita: 2
 • Galati: 2
 • Tulcea: 2
 • Braila: 2

Sunt elevi ai liceelor de top din mari orase și aici enumeram doar cateva: Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta, Colegiul National „Zinca Golescu” din Pitesti, Colegiul National „B.P.Hasdeu” din Buzau, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucuresti, Liceul de coregrafie „Floria Capsali” din Bucuresti, Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti.

Anul acesta toti cei  11 elevi bursieri din prima serie a programului se pregătesc pentru examenul național de bacalaureat pentru a merge cu succes spre mediul universitar.

Elevii interesați de bursele oferite de Fundația Rădăcini sunt invitați să trimită un mesaj de intentie la fundatiaradacinigrup@radacini.ro.  Dosarul complet al înscrierii în program va trebui depus sau trimis prin posta  pâna la data de 15 mai 2020, la următoarea adresă : FUNDATIA RADACINI GRUP, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 246, Clădirea Master,  sector 6 , București.

Mai multe detalii la adresa https://radacini.ro/fundatia-radacini/ sau la email  fundatiaradacinigrup@radacini.ro.

 

Despre Fundația Rădăcini Grup:

Fundația Rădăcini Grup a fost înființată cu scopul de a contribui activ la dezvoltarea comunității și din credința că orice companie trebuie să demonstreze spirit civic și implicare față de cei din comunitatea în care activează. Misiunea urmărită este aceea de a sprijini categoriile sociale care au nevoie de ajutorul celor din jur, indiferent de necesitățile acestora – educaționale, materiale, de sănătate.

Fundația Rădăcini Grup a sprijinit proiecte ample ale unor organizații precum SOS Satele Copiilor, Asociația M.A.M.E., Asociația Pro Vita, Hospice Casa Speranței, etc., dar sprijina si  anumite cazuri particulare prin acordarea de burse de studiu pentru copiii cu rezultate excepționale la învățătura, sau pentru diverse cazuri care au necesitat un aport material compensatoriu – tratamente medicale sau intervenții chirurgicale de urgență.

 

Despre Rădăcini Grup:

Apărut pe piaţă în 1991, Grupul Rădăcini are peste 28 de ani de activitate dedicată clienților săi.

Ȋn prezent, Rădăcini Grup este unul dintre cei mai mari jucători ai pieţei auto din România, deţinând în portofoliul său mărci auto consacrate precum Opel, Volkswagen, Mazda,  Peugeot, Suzuki, Honda, Citroen, Cadillac (service), Chevrolet (service), Audi (service). Rădăcini  Grup deţine centre auto integrate în București, Brașov, Constanţa, Brăila, Galaţi, Otopeni și Ploiești.

Grupul Rădăcini este prezent și pe piaţa echipamentelor de construcţii, fiind unic importator în România al stivuitoarelor Doosan, dar activează și în domeniul imobiliar (Aviației Tower) și al formării profesionale în domeniul auto (GFP Master).

Pentru mai multe detalii accesați  www.radacini.ro

Comentarii

error: Content is protected !!