Peste 3.600 de elevi studiază informatica în laboratoare moderne, printr-o investiție de 145.000 euro realizată de Holcim România

Modernizarea și dotarea laboratoarelor de informatică fac parte din demersul constant al Holcim România de sprijinire a comunităților în care activează, aceste proiecte fiind implementate în parteneriat cu școlile și colegiile din localitățile adiacente.

Investiția de 145.000 euro a presupus achiziționarea a aproximativ 200 de calculatoare de ultimă generație, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare, precum imprimante și proiectoare.

Educația și digitalizarea sunt direcții care ne preocupă și care fac parte din strategia noastră de dezvoltare durabilă pe termen lung. Este o realitate faptul că, îndeosebi în mediul rural, nevoia instituțiilor de învățământ de a avea echipamente performante s-a făcut simțită în ultimii ani. Credem că acestea necesită sprijin, dezvoltarea în domeniul informaticii devenind esențială pentru tinerii din ziua de azi, pentru ca aceștia să se poată face performață academică și ulterior să răspundă cerințelor pe piața muncii. Iar Ziua Internațională a Educației de pe 5 octombrie este o ocazie bună pentru a readuce în discuție aceste nevoi”, a declarat Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabilă al Holcim România.

În ciuda lipsei de echipamente, anual, elevii școlilor gimnaziale din Câmpulung și localitățile învecinate (Valea Mare Pravăț, Stoenești și Boteni) urcă frecvent pe primele locuri la concursurile județene și naționale de specialitate, precum: Concursul Judeţean „Micul Informatician”, Concursul Județean de Informatică Aplicată și Concursul naţional de informatică „Marea Neagră Digitală”.

Mai mult, în luna mai 2018, tabăra de pregătire a lotului național de informatică a avut loc la Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung, colegiu reprezentat în lot de către doi elevi.

Astfel, Holcim România a încheiat, în intervalul 2017-2018, parteneriate cu șapte școli și licee teoretice din zonele Câmpulung și Aleșd. În cadrul fiecăreia, un laborator de informatică a fost creat sau reamenajat și dotat cu echipamente performante, pentru a face față cerințelor tehnice din prezent. Cele șapte școli sunt:

  • Școala Gimnazială Nanu Muscel, Câmpulung;
  • Școala Gimnazială Petre Țuțea, Boteni;
  • Colegiul Național Dinicu Golescu, Câmpulung;
  • Școala Gimnazială Oprea D Iorgulescu, Câmpulung;
  • Școala Gimnazială Bădeni, Comuna Stoenești;
  • Colegiul Tehnic Alexandru Roman, Aleșd;
  • Liceul Teoretic Constantin Șerban, Aleșd.
This entry was posted in Gimnazial and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.