Plan de măsuri pentru siguranța elevilor din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 prin Direcția Generală de Poliție Locală a adoptat, pentru anul școlar 2018-2019, un plan de măsuri pentru siguranța publică în proximitatea unităților de învățământ preuniversitar de pe raza Sectorului 3.

Direcția Generală de Poliție Locală va monitoriza 28 de unități școlare (4 grădinițe, 17 școli gimnaziale și 7 licee), în vederea asigurării ordinii publice, fluenței în trafic și identificării societăților comerciale, amplasate în apropierea unităților școlare, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor conform prevederilor HG 128/1994. Echipaje ale compartimentului de Circulație pe Drumurile Publice vor fi prezente în zona unităților de învățământ situate în zone intens circulate.

Totodată, planul de măsuri prevede stabilirea comună, alături de reprezentanți ai unităților de învățământ, a agendei instructiv-educative, asigurarea participării polițiștilor locali la ședințele comitetului de părinți, la consiliile profesorale și la orele de dirigenție, în vederea prevenirii violenței în școli și în zona adiacentă acestora.

Un alt punct din planul de măsuri este adaptarea permanentă a dispozitivelor de ordine și siguranță publică în funcție de programul unității de învățământ, evenimentele, examenele din timpul anului școlar sau activitățile extracurriculare.

De asemenea, fiecare unitate școlară va fi verificată cu privire la afișarea la avizier a numerelor de telefon pentru apelul unic de urgență, pentru protecția drepturilor copilului alocat de către structura teritorială, și al Dispeceratului Poliției Locale.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.