Proiectul „Motivat pentru succes”, lansat pentru elevii claselor a VIII-a din Sectorul 3

Elevi ai claselor a VIII-a din zece școli din Sectorul 3 vor participa, în perioada octombrie-decembrie, la proiectul „Motivat pentru succes”.

Derulat de Asociația Mens Sana, acesta beneficiază din partea Primăriei Sectorului 3 de finanțare nerambursabilă, fiind unul dintre cele 17 declarate câștigătoare în urma selecției de proiecte de interes general de anul acesta.

Pe parcursul celor trei luni, elevii vor fi ajutați să se pregătească emoțional pentru perioada examenelor. Aceștia vor beneficia de un program de dezvoltare personală ce urmărește stimularea motivației, accesarea resurselor proprii, însușirea unor tehnici de învățare rapidă și eficientă.

Pentru a îmbunătăți performanța școlară și personală fiecare copil trebuie să fie conștient de propriul potențial și de faptul că acesta poate fi optimizat.

Elevii vor fi instruiți cum să învețe mai ușor la materiile de examen și vor fi sprijiniți să-și controleze emoțiile care apar în timpul lucrărilor scrise. Profesorii spun că mulţi copii, excepţionali la clasă, suferă un blocaj în timpul examenelor, iar notele mici pe care le iau nu reflectă adevăratul nivel al cunoştinţelor pe care le au.

Învăţând să-şi controleze emoţiile, vor avea rezultate mult mai bune, tocmai de aceea proiectul „Motivat pentru succes” le va oferi îndrumarea de care au nevoie pentru a depăși eventualele blocaje.

This entry was posted in Gimnazial and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.